Dasha Serck

dasha_serck_2
  
Naam:  Dasha Serck
Leeftijd:  16
Instrument:  Viool

Ik ben op 6-jarige leeftijd begonnen viool te spelen bij mevrouw Punshina. Ik speel sinds 2010 bij Viotta jeugdorkesten Den Haag. In die tijd ben ik twee jaar concertmeester geweest. Tussen de verschillende, op leeftijd en niveau gebaseerde orkesten ben ik in 2017 in het oudste orkest, het symfonieorkest, terecht gekomen. Hiermee hadden we in juli 2018 een tournee door de Provence in Zuid-Frankrijk, waar we onder andere de vijfde Symfonie van P.I. Tsjaikovski en En Saga van J. Sibelius hebben gespeeld. Dit was een geweldige ervaring.

Ook heb ik aan een aantal concoursen meegedaan, waarvan ik drie keer eerste ben geweest.

Ik heb les aan het Gymnasium Novum in Voorburg, waar ik nu in de 4de klas zit. Ik heb een NG/NT-profiel met beeldende vorming, kunstgeschiedenis en Frans.

Mijn interesses in het leven liggen heel wijd. Naast viool neem ik lessen in zang en piano en behalve klassieke muziek luister ik ook graag naar jaren 80 rock en popmuziek. Verder doe ik aan dansen, de stijl modern-jazz, en aan paardrijden.

Mijn favoriete componist aller tijden is P.I. Tsjaikovski. Ik houd van zijn muziek, want er zitten diepe gedachten achter die bij iedereen anders kunnen zijn: Ieders interpretatie is anders.

Door de jaren heen begon mijn interesse in de klassieke muziek te groeien en ik besloot dat ik meer dan een recreatie student wil zijn. Vanaf dit jaar heb ik les van Julia Dinerstein. Bij de AMT wil ik mijn kennis over muziek en muziektheorie verbreden. Ik hoop mensen die net zoveel van muziek houden als ik te ontmoeten en met hen samen te spelen en concerten te geven. Ik heb heel veel zin in komend jaar!