Fama Koning

fama_koning_4
  
Naam:  Fama Koning
Leeftijd:  13
Instrument:  Cello

Fama Koning werd in de lente van 2005 geboren in Utrecht. Toen zij een half jaar was zong zij vanuit haar kinderwagen tot ieders verbazing “Hoedje van papier” op “ta, ta, ta”. Vanaf haar vierde jaar zong zij veelvuldig met haar moeder, en speelde piano met haar vader. Op haar zevende koos zij voor de cello. Zij kreeg eerst een jaar les van Aafje Franken en daarna vier jaar van Matthias Naegele. Op dit moment studeert zij bij Lenian Benjamins.

In juni 2016 werd zij toegelaten tot de Pre-AMT in Utrecht. Met deze talentklas nam zij deel aan een samenwerkingsproject met het Radio Filharmonisch Orkest en gaf in december 2016 een concert onder leiding van Manuel Visser in het Muziekcentrum van de Omroep.
In maart 2015 zong zij in het “jongenskoor” de Matthäus Passion onder leiding van Madeleine Ingen Housz.
In november 2016 won zij de tweede prijs op het concours van de Muziekcirkel in Driebergen. Als gevolg daarvan mocht zij in februari van dit jaar het voorprogramma van het concert van Noa Wildschut verzorgen in de Grote kerk van Driebergen.
Fama werd inmiddels drie keer door pianist Bas Verheijden (winnaar Prinses Christina-concours 1991) gevraagd om samen met hem een aantal stukken uit te voeren in zijn concerten. Ook verzorgde zij drie keer een concert in Bad Honnef (Bonn) samen met haar vader en moeder.

Vanaf september 2017 maakt zij tot haar blijdschap deel uit van de Academie Muzikaal Talent in Utrecht.