Hanno Egger

hanno_egger-3
  
Naam:  Hanno Egger
Leeftijd:  18
Instrument:  Zang

Hanno Egger werd geboren op 4 mei 2001 in het Noord-Brabantse Boxmeer. Vanaf dat hij kon lezen werd zijn belangstelling voor de vele verschijninginsvormen van het lied onmiskenbaar: Een zelfgedeclameerd Torentje Bussekruit, Tauber die de Lorelei zingt of het melancholische Laat me van Liesbeth & Ramses wisselden elkaar moeiteloos af. Toen zijn zus bij de Venrayse koorschool Zangers van Sint Frans startte, wist hij het zeker: hij wilde vierstemmige missen zingen. Naast de koorzang heeft Hanno vanaf zijn zevende jaar tot heden gitaarles, eerst bij de – oorspronkelijk klassiek geschoolde – jazzgitarist Frans Proenings en, na diens pensioen, bij Marcus de Jong van Duo Shen en Gitaarschool ‘De Gitarist’ te Nijmegen.
Bij het Venrayse koor verzorgt hij jaarlijks, eerst als sopraan, nu als alt, zo’n tien tot twaalf uitvoeringen en missen, jaarlijks aangevuld met twee grotere concerten. Vanaf zijn 12e heeft hij drie jaar zangles gevolgd bij zangpedagoog Ben Benders te Steyl-Tegelen. Vanaf zijn 14e tot aan de toelating AMT heeft hij daarnaast ook pianolessen genoten bij pianist-componist-beiaardier Marcel Siebers te Cuijk. Inmiddels zeer bedreven op gitaar en piano, bleef de zang het meest trekken en intussen heeft hij, naast de vaste zangpedagogen van het koor: Dorris van de Meerendonck en Jeanine Heuts, onder meer gewerkt met de sopraan en dirigente Elisabeth Blom (opvolger van Daan Manneke bij Cappela Breda) en de tenoren Dolf Drabbels (o.m. Cappela Amsterdam) en Falco van Loon (o.m. Nederlands Kamerkoor).
Hanno Egger heeft meegewerkt aan vele uitvoeringen van religieuze muziek, zoals in de St. Vituskathedraal in Praag en de Stephanusbasiliek in Budapest. Hij vertolkte solo’s in de synagoge van Čkyně, Zuid-Bohemen, de Maastrichtse Onze Lieve Vrouwebasiliek en het Steylse Missiehuis. Afgelopen seizoen vervulde hij de altsolo-rollen in het Gloria van Vivaldi. Thans studeert hij bij de Utrechtse sopraan en zangdocent Selma Harkink.
Hanno woont in Vierlingsbeek, zit in zijn laatste jaar Gymnasium waar hij ook examen zal doen in het vak Muziek. Hij heeft een oudere zus Charlotte en twee jongere broers, Wieland en Radboud. Gevieren zingen ze onverkort bij de Zangers van St. Frans.