Loes de Jong

loes_de_jong
  
Naam:  Loes de Jong
Leeftijd:  17
Instrument:  Piano

Op 7-jarige leeftijd begon ik met pianolessen van Rob Nederlof op muziekschool Factorium in Goirle. In de periode dat ik hier les had mocht ik vaak voor de muzikale omlijsting zorgen bij tentoonstellingen, lezingen en boekpresentaties. Op 11-jarige leeftijd werd ik aangenomen voor de topstroom, waarna ik in 2016 auditie deed bij de Young Musicians Academy op het conservatorium in Tilburg en werd toegelaten. Daar heb ik les gehad van Hülya Keser. Met de YMA heb ik in verschillende kamermuziekverbanden mogen spelen en concertjes mogen geven. Toen ik 15 was mocht ik les nemen van Marjès Benoist en tot mijn geluk heb ik nog steeds les van haar.

Afgelopen jaar speelde ik in een pianotrio onder leiding van Daniel Held. Met ons ”Aryleo” trio deden we mee aan het Storioni Festival, waar we deelnamen aan masterclasses van Bart van de Roer en Mark Vossen. We speelden een concert in de kleine zaal van het muziekgebouw in Eindhoven.

In april 2018 mocht ik iets heel bijzonders doen: spelen met orkest! Ik was finalist bij het concours Young Classical Talent Award, waarbij ik samen met orkest Kamerata Zuid (o.l.v. Frank Adams) Bach concert in d mineur uit mocht voeren. Dit was een topervaring!

In zomer 2018 heb ik voor het eerst meegedaan aan de zomercursus van stichting Piano! Piano! waar ik les heb gehad van Marlies van Gent. De cursus eindigde met een slotconcert in de balzaal van kasteel Keppel in laag-Keppel. Ik vond dit heel leerzaam en inspirerend om te doen. Ik kijk er naar uit om bij de AMT verder te werken aan mijn muzikale ontwikkeling!