Maaike Oosterman

maaike_oosterman
  
Naam:  Maaike Oosterman
Leeftijd:  18
Instrument:  Klarinet

Maaike Oosterman begon op haar achtste met blokfluitles. Op haar tiende begon ze met klarinetles van Kees Vos bij Scholen in de Kunst. In 2016 had ze al een paar lessen gehad van Céleste Zewald en vanaf 2017 is ze begonnen bij de AMT, waar ze les krijgt van Céleste Zewald.

Maaike heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen bij het Tristan Keuris Concours, een masterclass bij het Archipel Concours en heeft de halve finale bereikt bij het Florence concours. Ze heeft masterclasses gekregen van Mila Baslawskaja, Rosa Arnold en Hanka Clout, en volgde lessen bij Arnold Piters, Hans Colbers, Harmen de Boer en Lars Wouters van de Oudeweijer.

5 Jaar lang heeft ze deelgenomen aan de School voor Talent muziek van Scholen in de Kunst. Sinds 2016 speelt ze bij het Amersfoorts Jeugd Orkest, waarbij ze eind 2018 soleerde in het Klarinetconcert nr 1 van Carl Maria von Weber en sinds 2018 speelt ze bij harmonieorkest OBK te Zeist. Sinds kort maakt Maaike deel uit van jongNBEoost, een educatief project van het Nederlands Blazers Ensemble.

Maaike is in 2019 geslaagd voor haar VWO en zit nu een tussenjaar, waarna ze graag aan een van de conservatoria van Nederland wil gaan studeren.