Steffie de Konink

steffie_de_konink_2
  
Naam:  Steffie de Konink
Leeftijd:  17
Instrument:  Altviool

Steffie is toen ze 4 ½ jaar oud was begonnen met vioolspelen. Ze heeft vioolles gehad van resp. Hyke Bandsma, Koosje van Haeringen en Mariana Hutchinson. Toen ze 10 ½ jaar was, is ze overgestapt op de altviool en vanaf die tijd heeft ze les van haar huidige docent, Julia Dinerstein. Vanaf augustus 2016 is ze leerling van de Academie Muzikaal Talent.

Met 6 jaar is Steffie begonnen aan de zangopleiding van de Academy of Vocal Arts (voorheen Kinderkoor Academie Nederland). Vanaf haar 10e was ze lid van hun selectiekoor, Musicanti, en met hun heeft ze opgetreden in o.a. Zwitserland en Hongarije. Omdat Musicanti en de altviool qua tijdsbesteding lastig te combineren waren, is ze met Musicanti gestopt toen ze naar de middelbare school ging.

In de afgelopen jaren heeft Steffie met de altviool een aantal prijzen gewonnen waaronder tweemaal de 1e prijs op het Britten altviool concours (2013 en 2015) en een zilveren medaille bij de European Competition for Young Soloists in Luxemburg.

Vanaf haar 6e speelt Steffie in een orkest. Ze is begonnen bij Viotta (juniorenensemble en jeugdensemble) in Den Haag. Toen ze 11 werd is ze overgestapt naar Concerto Grosso (van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut). Op dit moment speelt Steffie bij het NJSO in Amsterdam. Tijdens een masterclass in Italië in 2015 heeft ze ook gespeeld in het Francigena Chamber Orchestra. Met dit orkest heeft ze ook een aantal keer als solist mogen optreden.

Steffie speelt met de altviool niet alleen klassieke muziek. Via school speelt ze ook in een band en ze is lid van Belle Epoque (een ensemble dat Franse Chansons ten gehore brengt).
Steffie woont in Delfgauw en gaat naar de 4e klas van het Erasmuscollege in Zoetermeer.