Skip to main content
Algemeen

Bestuur: wisseling van de wacht

Door: 14 december 2015No Comments

Zoals leerlingen komen en gaan bij de AMT, zo is er ook sprake van een wisseling van de wacht binnen het bestuur. Twee bestuursleden vertrekken: Hans Neuburger en Joost Westerveld.

Hans Neuburger is bestuurslid geweest vanaf het prille begin (augustus 2003). Hij was een zeer betrokken bestuurder, niet alleen functionerend als bestuurslid tijdens de bestuursvergaderingen, maar tevens betrokken bij vele activiteiten van de AMT. Hij was lid van de examencommissie; hij was ensembledocent en hij assisteerde vaak bij optredens van de leerlingen. Bovendien weet hij als docent met veel animo het vak muziekgeschiedenis vorm te geven (deze functie blijft hij overigens houden). Wij zijn hem veel dank verschuldigd.

Joost Westerveld heeft aangegeven dat hij zijn bestuurslidmaatschap van de AMT niet meer kan combineren met zijn directeurschap van Amsterdam Sinfonietta. Ook al is Joost dan niet zo lang bestuurslid geweest (bijna 5 jaar), wij hebben met genoegen mogen ervaren hoe hij met kennis van zaken vruchtbare bijdragen leverde aan de discussies in het bestuur.

Twee nieuwe bestuursleden treden aan: Frans Joseph Rouppe van de Voort en Peter Stotijn.

Frans Joseph Rouppe van der Voort is actief in het bedrijfsleven als ‘systems engineer’ op het terrein van productontwikkeling, beschikt over een groot netwerk en is bovendien een actief musicus.

Peter Stotijn is musicus en zeer ervaren conservatoriumdocent contrabas. Bovenal is hij zeer goed bekend en vertrouwd met het lesgeven aan jong muzikaal talent.

Wij heten onze nieuwe bestuursleden van harte welkom en hopen met hen een goede AMT-toekomst tegemoet te gaan.