Skip to main content
Algemeen

Promoconcert 3, op podium in Amstelveen

Door: 12 april 2015juli 6th, 2015No Comments

Bij een ‘AMT promoconcert’ is het uitgangspunt dat de AMT leerling zelf verantwoordelijk is voor de programmering, organisatie, publiciteit en presentatie van het concert. Zo was dat ook het geval met het promoconcert, de derde in rij, georganiseerd en gepresenteerd door celliste Fransien Paananen.

Zondagmiddag 12 april 2015 was de Zonnesteinzaal van de Muziek- en Dansschool Amstelveen het decor voor de muzikale keuze van Fransien. Zo opende zij zelf het concert met twee delen uit de suite nr. 2 in d BWV 1008 voor cello solo van Johann Sebstian Bach. Met de gevoelige, en qua uitdrukking ietwat meewarige Prelude en de dansende, stoere Allemande werd de toon goed gezet voor de rest van de middag.
Na een verbale inleiding van Fransien waarin zij haar medespelers introduceerde werd het concert vervolgd met muziek van de Italiaanse gitarist en componist Mauro Giuliani. Gitarist Ruben Silva Kas, violiste Brit Issa Rijnen, en Fransien waren verantwoordelijk voor twee delen uit de Serenade op. 19 voor gitaar, viool en cello. Muziek vol hoffelijke mediterrane klanken.
Hierna mocht Fransien soleren in het beroemde celloconcert van Édouard Lalo, orkestraal bijgestaan door pianiste Hilde Stolker. Het eerste deel, de Prelude, werd mooi stoer en romantisch uitgevoerd.
Brit Issa, Fransien en Hilde vervolgden als trio het programma met de Drie Russische liederen voor viool, cello en piano van ‘de vader van de Russiche muziek’ Michail Glinka. Deze liederen met als titels Elegie, Wiegenlied en Romance, in een later stadium instrumentaal bewerkt voor pianotrio, klonken zoals je van een Russische romantische ziel mag verwachten.
De eveneens Russische componist Reinhold Glière heeft sprankelende duo’s geschreven voor viool en cello. Het syncopische Scherzo uit op. 39, vol verrassende plotwendingen, werd uitgevoerd door Fransiens jongere broer Pauli Paananen op de viool met Fransien op de cello.
Als afsluiting van dit concert werden twee delen uit het trio voor klarinet, cello en piano van de Italiaanse componist Nino Rota speels en spannend uitgevoerd door klarinettiste Léa Hemmerlin, Fransien en Hilde.

Al met al kan dit derde AMT promoconcert een spannend, afwisselend concert genoemd worden!

programma_12-04-15