Skip to main content
Algemeen

Satellietconcert in Ideefabriek bijzonder

Door: 16 september 2013september 17th, 2013No Comments

Vrijdagavond 13 september organiseerde altviolist Hessel Moeselaar zijn satellietconcert onder de titel ‘Walking Concert’. Dit concert vond plaats in de Ideefabriek te Zaandam.

Rond 20.00 uur kwamen de mensen de Ideefabriek binnen. Dit is een voormalig farmaceutisch bedrijf in Zaandam dat door de economische crisis leeg is komen te staan, en nu als broedplaats dient voor creatieve doeleinden. De mensen verspreidden zich vrijwel direct over het hele gebouw om de opgestelde kunstwerken te bekijken: lichtobjecten, opblaasobjecten en schilderijen. Rond 20.15 uur begon Hessel samen met een drummer, die op een kar zat, wat noten te spelen, al wandelend. Het publiek kwam op het geluid af. Dat hoorde je door de hele fabriek heen. Vanaf dat moment werd men naar verschillende ruimtes geleid, waar optredens door AMT-ers en niet AMT-ers plaatsvonden. De mensen kwamen in de oude kantine en in oude kantoor- en laboratoriumruimtes.

Het publiek was achteraf erg enthousiast over de mooie en sfeervolle uitvoering van dit ongebruikelijke concept. Het was een bijzondere wisselwerking tussen muziek, beeldende kunst en een half leegstaande fabriek.