Skip to main content
Algemeen

Uitslagen Prinses Christina Concours 2013

Door: 25 maart 2013augustus 13th, 2013No Comments

Het Prinses Christina Concours Zuid 1 vond 12 en 13 januari plaats in Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch. Het duo Jooske van Andel (klarinet) en Michelle Sweegers (harp) won hier een Ensemble Aanmoedigings Prijs.  
Het Prinses Christina Concours West 2 vond 9 en 10 februari plaats in het Provinciehuis Noord-Holland te Haarlem. Tijdens de voorrondes kregen Yuri Shundyak(viool) en Tim de Vries (viool) een Eervolle Vermelding in categorie 1. Tijdens de finale in de Philharmonie won Nana Moussault (viool) een tweede prijs in categorie 1. Jorian van Nee (piano) won met een eigen compositie een finaleplaats van het Prinses Christina Compositie Concours.
Het Prinses Christina Concours Oost vond 9 en 10 maart plaats in Muziekcentrum Enschede. Manuel Sanguino (piano) won een eerste prijs in categorie 1 en de Publieksprijs. 
Het Prinses Christina Concours West 1 vond 23 en 24 maart te Rotterdam plaats in Codarts, Rotterdams Conservatorium en de Doelen. Tijdens de voorondes kregen Léa Hemmerlin (klarinet) en Ruben Silva Kas (gitaar) een Eervolle Vermelding. Pieternel Tils (viool) kreeg een Aanmoedigingsprijs. Tijdens de finale won Melle de Vries (cello) een tweede prijs in categorie 2 en Jorian van Nee (piano) een eerste prijs in categorie 1 en de Publieksprijs.
Nana Moussault, Jorian van Nee en Manuel Sanguino zijn te horen op 6 april aanstaande tijdens de Dag van de Genomineerden in Den Haag.