Skip to main content
Algemeen

Raoul Chênevert (1942-2020)

Door: 15 mei 2020No Comments

De zon scheen
de vogels floten
de bloemen bloeiden
de kikkers kwaakten
en toen
werd het stil…


Raoul Chênevert (1942-2020)

In memoriam Raoul Chênevert

Tot ons grote verdriet is Raoul Chênevert, oprichter van de AMT, voorzitter van het bestuur en bovenal echtgenoot van Erika Waardenburg, op 11 mei jl. overleden.

Samen met Erika richtte Raoul in 2003 de AMT op. In een tijd dat jongtalentopleidingen wegbezuinigd werden, droomde Erika juist van een opleiding met een groter en beter onderwijsaanbod. Raoul maakte haar dromen tot werkelijkheid: hij schreef een businessplan en werkte de ideeën uit in bestuurlijk en organisatorisch opzicht. Erika nam het vakinhoudelijke gedeelte onder haar hoede. Zo ontstond de AMT. Tot aan zijn overlijden zou Raoul voorzitter van het bestuur blijven, met als doelstelling “het fundament op te bouwen tot een kasteel”. En inderdaad groeide de AMT onder zijn voorzitterschap uit tot een jongtalentopleiding van naam. 

Het jonge muzikale talent had ook zijn persoonlijke belangstelling. De gastvrijheid van hem en Erika aan hun AMT’ers was bijna spreekwoordelijk. Vraag je aan oud-AMT’ers wat hun belangrijkste herinnering aan de AMT was, dan krijg je steevast als antwoord: “De gezelligheid en warme sfeer tijdens de ensembleweekends bij Erika en Raoul thuis.”

Ter gelegenheid van de viering van het 15-jarig bestaan van de AMT in december 2018 werd Raoul, evenals zijn echtgenote Erika, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Helaas was hem hierna nog slechts een korte tijd gegund om zich aan zijn geliefde AMT te kunnen wijden. 

Raoul is niet meer onder ons. Wij zullen hem missen als een zeer betrokken voorzitter en als een goede vriend. Zijn gedachtegoed leeft echter voor altijd voort in de AMT.

Wij wensen Erika en Raouls familie veel sterkte met het verlies.

Het bestuur