Skip to main content
Algemeen

Satellietconcert groot succes in De Bilt

Door: 1 oktober 2013No Comments

Zaterdagavond 28 september heeft klarinettiste Léa Hemmerlin haar satellietconcert gegeven in de Michaëlkerk in De Bilt. Samen met een aantal andere AMT leerlingen heeft ze een gevarieerd programma gespeeld met onder andere werken van Bruch, Piazzolla en Monti. Ook het Adagio van Baermann met het AMT orkest en klarinet solo stond op het programma. De opkomst was enorm: er waren zo’n 180 mensen! De sfeer was geweldig, in de pauze en ook na het concert bleven de mensen nog lang napraten.

Een aantal reacties uit het publiek:
‘Chapeau Léa voor je spel, je organisatie, je vlotte manier van presenteren, alsof je het al jaaaaren doet! Heel fijn om daarbij geweest te zijn.
‘Wat een avond was het ! Léa heeft me echt verbaasd met haar muzikale spel op hoog niveau! Ik was zelf nooit de grootste fan van klarinet, maar met haar prestatie is ze een echte ambassadrice van de klarinet en heeft ze mij om gekregen/overtuigd.
‘Het was een super concert! Zoveel talent op één plek! Dankjewel!
‘Wij hebben genoten van het concert zaterdag. Léa speelde fantastisch en dat geldt ook voor de andere deelnemers. Jullie kunnen trots zijn op zo’n prestatie. Wat zal de toekomst brengen?
‘Nogmaals dank voor de bijzondere avond die je ons bezorgd hebt! We hebben er echt van genoten en we zijn apetrots op dat talentvolle nichtje van ons.

Uit een recensie door Frans Poot:
‘Het was verrassend te zien en vooral te horen welk een kwaliteit deze jonge musici in zich bergen. Met stukken van o.a. Piazzolla, Bruch en Monti, gespeeld in verschillende bezettingen van klarinet, piano, viool saxofoon en cello brachten zij de goed gevulde kerk in vervoering. Als toegift speelde klarinettiste Léa, begeleid door cello en piano, Oblivion van Piazzolla. De ontroering was voelbaar.’